Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decizie de aplicare a regulamentului intern



Intrebare: Odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 40/2011 am facut un regulament intern pe 01.05.2011. Articolele care faceau trimitere la Codul muncii nu mai corespund datorita intrarii in vigoare a Codului muncii republicat prin care s-a dat textelor o noua numerotare. Trebuie schimbat regulamentul intern? Cum ar trebui formulat?

Raspuns: Pentru a nu fi obligata societatea sa modifice Regulamentul intern prin decizia de aplicare poate solutiona si numerotarea articolelor.
Iata modelul unei decizii de aplicare a Regulamentului intern:





Antet


HOTĂRÂREA/DECIZIA NR. ____________
din data de xx.07.2011


În scopul stabilirii la nivelul S.C. .................. S.R.L. a regulilor privind protecţia, igiena şi securitatea în muncă, drepturile şi obligaţiile angajatorului şi ale salariaţilor, procedura de soluţionare a cererilor sau reclamaţiilor individuale ale salariaţilor, regulile concrete privind disciplina muncii în unitate, abaterile disciplinare şi sancţiunile aplicabile şi a modalităţilor de aplicare a dispoziţiilor legale sau contractuale specifice;

cu consultarea reprezentanţilor salariaţilor

în temeiul dispoziţiilor art. 241-246 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicat;

Preşedintele/Directorul General/Directorul ______________, numit prin ______________________ nr. ____/____ a __________________;


DECIDE:

Art. 1 – (1) Începând cu data de 01.05.2011 intră în vigoare Regulamentul intern al S.C. ................. S.R.L.,
(2) La aceeaşi dată, se abrogă anteriorul Regulament intern al S.C. .............. S.R.L.
Art. 2 – (1) Cunoaşterea şi respectarea Regulamentului intern este obligatorie pentru toate categoriile de personal din cadrul S.C. ............... S.R.L.
(2) Regulamentul intern se afişează la Serviciul Resurse Umane din cadrul Angajatorului.
(3) Şefii diviziilor funcţionale ale Angajatorului vor aduce la cunoştinţa fiecărui angajat, sub semnătură, conţinutul prezentului regulament intern şi vor pune la dispoziţia acestora, la cerere, în vederea documentării şi consultării, exemplare din Regulamentul intern.

Art. 3 – (1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile Regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).

Art. 4  – (1) Regulamentul intern va putea fi modificat atunci când apar acte normative noi privitoare la organizarea şi disciplina muncii, precum şi ori de câte ori interesele Angajatorului o impun.
(2) Propunerile de modificare şi completare vor fi prezentate reprezentanţilor salariaţilor.
(3) Dacă modificările sunt substanţiale, Regulamentul intern va fi revizuit, dându‑se textelor o nouă numerotare.
(4) Având în vedere republicarea Codului muncii şi implicit necoroborarea articolelor din Codul muncii înainte de republicare cu articolele din Codul muncii republicat, în cuprinsul Regulamentului intern trimiterile sunt făcute la Codul muncii înainte de republicare urmând ca această actualizare a articolelor să fie făcută cu prima modificare a Regulamentului intern.

Art. 5 – (1) Compartimentul Resurse Umane, precum şi personalul cu atribuţii de conducere vor duce la îndeplinire prevederile acesteia.
(2) Atribuţiile stabilite prin prezenta decizie constituie sarcini de serviciu, completează în mod corespunzător fişa postului şi au caracter obligatoriu.
(3) În cazul neîndeplinirii sarcinilor de serviciu stabilite prin prezenta decizie, se va aplica răspunderea disciplinară, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.

Reprezentanţi legali angajator,


Data comunicării: ______________

Semnături de luare la cunoştinţă:

Tags: decizieregulament interncodul muncii republicatnumerotarea articolelorsecuritatea in muncaresurse umane


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Decizie de aplicare a regulamentului intern
Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

Articole conexe

Se poate acorda retroactiv sporul de vechime?

Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca (art. 16 alin. (4) din Codul muncii ). Asadar,...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Conceperea unui anunt de angajare eficient

de Www.legislatiamuncii.ro
Plan de actiune Cititi anunturile existente in presa pentru posturi similare celor vizate de dumneavoastra. Atunci cand urmariti astfel de...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Model incetare CIM ca urmare a constatarii nulitatii

............................................................................................. 1 Adresa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Acordarea concediului fara plata prin rotatie

de Www.legislatiamuncii.ro
Intrebare Se pot trimite in concediu farasalariu, prin rotatie, cate o luna, salariatii care datorita caracterului sezonier al activitatii firmei, in...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"