Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Drogurile si Prostitutia - propunere de legalizare



Comisia Prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice recomanda "Dezincriminarea consumului de droguri (nu si a traficului)" precum si "Legalizarea sexului comercial (nu si a intermediarilor de servicii sexuale)". 
  "Exista si posibilitatea introducerii unor automate cu fise si cu seturi sterile de injectare, la fel ca in unele tari europene pentru a preveni refolosirea seringilor" se arata in Raportul "Riscuri si inechitati sociale in Romania”. 

Argumentatie exista si pentru prostitutie. "Ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuala. Infiintarea de servicii si centre de specialitate si prezervative oferite gratis ar ameliora situatia acestora". 

Comisia Prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice (CPARSD) propune,  o serie de masuri care vizeaza dezincriminarea consumului de droguri si legalizarea prostitutiei.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

"Se estimeaza un numar de aproximativ 28.000 de consumatori de droguri ilegale, marea lor majoritate fiind in Bucuresti (24.000) iar dintre acestia aproximativ 17.000 sunt consumatori de droguri injectabile (aproximativ 80% fiind de sex masculin)”, spune Raportul "Riscuri si inechitati sociale in Romania”. Care face si o propunere.

"Dezincriminarea consumului de droguri (nu a traficului) pentru a aduce la „suprafata” consumatorii. Recent s-au deschis in multe orase ale tarii (Brasov, Bacau, Galati, Hunedoara, Braila, Iasi, Bucuresti) magazine care vand produse etnobotanice ce au acelasi efect ca drogurile ilegale usoare si efectele lor sociale nu par a fi vizibile. Consumul de droguri trebuie descurajat dar cu diferentele de rigoare intre drogurile usoare si drogurile tari, in special cele injectabile precum heroina care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave".

"Mentinerea programelor si serviciilor de interventie stradala dezvoltate de catreONG-uri si finantarea acestora de la bugetele locale intrucat asigura reducerea riscurilor prin asigurarea persoanelor consumatoare de drog injectabil a seringilor de unica folosinta in schimbul celor deja folosite. Exista si posibilitatea introducerii in cartierele cu multi dependenti de droguri injectabile a unor automate cu fise si cu seturi sterile de injectare, la fel ca in unele tari europene pentru a preveni refolosirea seringilor".


142 modele de  contracte civile si comerciale 
la pretul de numai 1 leu!


In ceea ce priveste sexul comercial, "in anul 2003, OMS estima un numar intre 23.000 si 47.000, femei si barbati, care practica sexul comercial in Romania. Sexulcomercial este mai frecvent practicat de catre femei comparativ cu barbatii, iar activitatea sexuala ca si practicarea acestui comportament incepe in unele cazuri la varste foarte mici (14-15 ani).”

Comisia Prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice propune. "Legalizarea sexului comercial (nu si a intermediarilor de servicii sexuale) ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuala. Impunerea unei astfel de masuri in absenta unei analize bazate pe experienta altor state si in functie de particularitatile Romaniei ar putea genera totusi efecte nedorite. Infiintarea de servicii si centre de specialitate prin intermediul carora femeile care practica sexul comercial sa poata beneficia pe langa serviciile de asistenta (medicala, sociala, psihologica) si de prezervative oferite gratis ar ameliora insa situatia acestora".


Tags: prostitutiedroguri legalesex comerciallegalizare prostitutielegalizare consum droguri


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Drogurile si Prostitutia - propunere de legalizare
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Semnare Protocol de colaborare intre Ministerul Public si Procuratura Generala a Federatiei Ruse

de Www.e-juridic.ro
La data de 12.01.2012, a avut loc la Moscova, semnarea unui protocol de cooperare intre  Ministerul Public din Romania si Procuratura Generala a...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Alina Nicoleta Ghica, noul presedinte al CSM

de Www.e-juridic.ro
Judecatorul Alina Nicoleta Ghica a fost ales ieri, 9 ianuarie, in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, cu 12 voturi....
Resurse juridice
Citeste mai departe

Dumbrava: Reducerea coruptiei trebuie sa reprezinte o prioritate

de Www.e-juridic.ro
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Horatius Dumbrava, a declarat ca reducerea coruptiei trebuie sa reprezinte o...
Resurse juridice
Citeste mai departe

A fost semnat Protocolul dintre CSM si CNA

de Www.e-juridic.ro
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Horatius Dumbrava, si presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Rasvan...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"