Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si deputatii au telefoanele ascultate 24/08/2009



Procurorii au interceptari telefonice si ambientale cu fostul deputat PRM, Danut Saulea, potrivit instantei. Inregistrarile convorbirilor telefonice si in mediul ambiental din dosarul fostului deputat dovedesc ca el a promis denuntatorului ca il va ajuta si ca a facut demersuri in acest sens, se arata in motivarea deciziei Tribunalului Bucuresti de a-l aresta preventiv pe fostul parlamentar.

Potrivit motivarii, o reactie blanda fata de faptele de care este acuzat Danut Saulea ar face ineficienta lupta impotriva coruptiei si ar genera neincredere in capacitatea justitiei de a reactiona la acest fenomen. Magistratii Tribunalului Bucuresti consemneaza ca infractiunile pentru care este cercetat acesta trebuie privite "prin prisma calitatii de functionar public parlamentar a inculpatului".

In motivare, judecatorii fac referire la dovezile aduse de procurorii DNA, care arata ca Saulea ar fi cerut de la Ion Preoteasa suma de 50.000 de euro pe 19 iunie 2009, promitandu-i acestuia ca va interveni pe langa primarul comunei Adunatii Copaceni, Ion Tache, pentru a-l pune in posesie pe Preoteasa cu mai multe suprafete de teren.

Totodata, in motivarea deciziei de arestare preventiva a lui Saulea, judecatorii arata ca in luarea deciziei s-au bazat pe inregistrari ale convorbirilor telefonice si din mediul ambiental purtate intre Preoteasa si Saulea, "din care rezulta fara putinta de tagada" ca fostul deputat i-a promis lui Preoteasa, dar si ca a intervenit la primaria Adunatii Copaceni, pentru rezolvarea problemelor funciare ale acestuia.

Mai mult, arata judecatorii, incercarea lui Saulea "de disimulare a sumelor de bani primite de la martorul denuntator (n.r. - Ion Preoteasa) intr-un contract de imprumut nu este decat <<tertip>> menit sa-l puna la <<adapost>> de un eventual denunt la organele de politie (fapt care, de altfel, s-a si intamplat)".

Conform comunicatului, in 19 iunie fostul deputat a pretins 50.000 de euro de la o persoana  careia i-a promis ca in schimbul acestei sume va interveni la primarul comunei Adunatii Copaceni pentru a-l pune pe denuntator in posesie cu suprafetele de teren asupra carora i s-a reconstituit dreptul de proprietate prin decizie a instantei si sa-i aprobe si schimbul unui teren proprietate personala cu un altul aflat in administrarea Primariei Adunatii – Copaceni”.

In 22 iunie, Saulea ar fi primit de la denuntator suma de 3.000 de dolari reprezentand o prima transa, iar in 19 august fostul deputat PRM a fost prins in flagrant  in timp ce primea o noua transa de 15.000 de dolari, potrivit procurorilor DNA.



Tags: deputatitelefoane ascultate


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Si deputatii au telefoanele ascultate 24/08/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Semnare Protocol de colaborare intre Ministerul Public si Procuratura Generala a Federatiei Ruse

de Www.e-juridic.ro
La data de 12.01.2012, a avut loc la Moscova, semnarea unui protocol de cooperare intre  Ministerul Public din Romania si Procuratura Generala a...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Alina Nicoleta Ghica, noul presedinte al CSM

de Www.e-juridic.ro
Judecatorul Alina Nicoleta Ghica a fost ales ieri, 9 ianuarie, in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, cu 12 voturi....
Resurse juridice
Citeste mai departe

Dumbrava: Reducerea coruptiei trebuie sa reprezinte o prioritate

de Www.e-juridic.ro
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Horatius Dumbrava, a declarat ca reducerea coruptiei trebuie sa reprezinte o...
Resurse juridice
Citeste mai departe

A fost semnat Protocolul dintre CSM si CNA

de Www.e-juridic.ro
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Horatius Dumbrava, si presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Rasvan...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"