Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inversati impozitul forfetar! Scutiti de impozite firmele mici!



Sub cifra de afaceri de 2000 de euro pe luna, anulati impozitul.

Este exact inversul impozitului “forfetar” (sau minim) introdus anul trecut. Si va avea si efecte inverse: impozitul forfetar a dus la disparitia a 160,000 de firme mici. Cifra de afaceri minima neimpozabila va incuraja crearea firmelor mici. Margaret Thatcher a luat masuri similare intr-o situatie economica grea, si asa a reusit sa scoata Marea Britanie din criza.

Simplificati birocratia si costurile de infiintare a unei firme.

Anulati obligativitatea contractului de munca. Lasati libera piata muncii. Contributiile sociale imense si “siguranta” locului de munca sunt acum principala piedica in calea revenirii economice a tarii.

Iata cum arata Romania acum:

Cum s-a prabusit economia in doar 3 luni:
* 2008: 10.123 firme suspendate, 2.983 dizolvate. Total: 13.106 firme disparute din economie.
* 2009: 120.509 firme suspendate, 16.239 dizolvate. Total 136.748 firme disparute din economie. De circa 10 ori mai mult ca in 2008.
* 2010 (doar trimestrul 1): 20.000 firme suspendate, 2.655 firme dizolvate. Total: 22.655 firme disparute din economie. In trimestrul 1 din 2009, numarul firmelor suspendate si dizolvate a fost de numai 5612!

Cat mai mergeti pe calea asta? Nu e evident ca fara taierea impozitelor si cheltuielilor sociale, sectorul privat moare? si fara sector privat, muriti si voi, impreuna cu pensionarii si bugetarii care va tot voteaza de 20 de ani.


Ghidul complet al platitorului de Impozit pe Profit te salveaza din situatiile limita in care Codul Fiscal te afunda! Detalii aici >>>


Statul nu pierde nimic.

Pentru ca oamenii astia oricum erau someri! Nu e mai bine sa isi faca o firma si sa gaseasca singuri de mancare (cat o fi!), decat sa stea pe ajutoare de somaj si ajutoare sociale? Cat mai puteti plati aceste ajutoare? Si dupa ce nu mai primesc nimic de la stat, credeti ca oamenii se vor inchide in apartamentele lor inghetate, sa moara in tacere? Eu nu cred!

Dar ce castiga statul?

In primul rand, viata! Un om care porneste o firma, e un om care nu se mai duce in piata cu un cocktail Molotov. Romania are de ales in aceasta vara, intre munca si haos social.

In al doilea rand, TVA-ul. Chiar daca aceste firme nu platesc impozit si contributii sociale, economia o sa inceapa in fine sa se miste si statul va castiga indirect.

Toate tarile taie cheltuielile bugetare si sprijina firmele.

Pentru ca sectorul bugetar a ajuns peste tot o vizuina a celor care stau degeaba pe bani multi. Se taie si subventiile, ajutoarele – peste tot e strivita cersetoria de la stat. Angela Merkel le-a spus in fata germanilor: ”am trait in ultimii ani peste posibilitatile noastre”.

Dar toate tarile ajuta simultan sectorul privat: simplifica concedierile, taie contributiile sociale, desfiinteaza siguranta locului de munca, introduc salariile mobile in functie de rezultate (comisioane). Sunt masuri elementare – si trebuiau luate chiar si fara nici o criza!

Am scris deja despre masurile din Spania, Marea Britanie, Germania. Iar economiile lor sunt incomparabil mai puternice decat a Romaniei. Deci in Romania taierile sunt mai urgente si evident vor fi mai dure. Romanii vor suferi evident mai mult decat nemtii. Pentru ca 20 de ani au muncit mai putin ca nemtii.

Sursa: Standard

Tags: concedieripiata munciifiscalitate


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Inversati impozitul forfetar! Scutiti de impozite firmele mici!
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Guvernul a stabilit ajutoarele pentru incalzire

de Www.e-juridic.ro
Persoanele considerate vulnerabile, care au venituri de pana la 786 de lei de persoana, nu vor plati mai mult in aceasta iarna pentru incalzire, a...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Sibienii de la Trenkwalder Sobis vor sa faca 17 mil. euro din inchirierea a peste 5.000 de angajati

de Manager.ro
Firma de recrutare Trenkwalder Sobis, fililala locala a grupului austriac Trenkwalder, care deruleaza activitati si in domeniul leasingului de...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Valoarea minima a datoriilor pentru care poate fi ceruta insolventa va fi majorata la 45.000 de lei

de Manager.ro
Legea insolventei va fi modificata, astfel incat suma pentru care un creditor poate cere insolventa debitorului va fi majorata de la 30.000 de lei...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Legea concurentei vine cu sanctiuni noi pentru manageri si companii

de Manager.ro
Guvernul a aprobat recent modificarea legii concurentei, care introduce sanctiuni pentru institutiile publice necooperante in anchetele...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"