Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE vrea sa inaspreasca controlul deficitelor bugetare



Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene s-au angajat marti sa controleze din timp bugetele nationale si sa introduca o gama mai larga de sanctiuni pentru tarile cu deficit excesiv, pentru a preveni o eventuala repetare a crizei datoriilor de stat care submineaza in prezent stabilitatea euro.

Ministrii Finantelor reuniti la Luxemburg au convenit sa impuna amenzi statelor care nu reusesc sa declare angajamente de reducere a deficitului chiar inainte ca indicatorul cheie sa depaseasca plafonul de 3% din PIB reglementat la nivelul UE, transmite Bloomberg.

Fii expert in management financiar si asigura succesul afacerii printr-o analiza financiara riguroasa!

"Pana acum, nu primeai amenda decat daca treceai de semaforul de culoare rosie de la 3%. De acum inainte, ai putea sa ai probleme si daca treci pe galben", a declarat presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, dupa ce s-a intalnit luni seara cu ministrii europeni ai Finantelor.

Pentru a sprijini inasprirea regulilor, oficialii au aratat de asemenea ca vor continua masurile de reducere a deficitelor si anul viitor, in pofida solicitarilor venite din Statele Unite pentru o politica bugetara mai relaxata in Europa, care sa ajute relansarea economica.

Euro s-a depreciat cu 17% de la inceputul acestui an, din cauza crizei datoriilor de stat care s-a manifestat in principal in Grecia, dar are efecte si in alte state din zona euro. Turbulentele au determinat multe dintre statele membre sa introduca masuri de scadere a deficitului care ar putea afecta cresterea economica. Euro se tranzactiona in cursul noptii la minimul ultimilor patru ani fata de dolar, insa a revenit usor spre dimineata.

Conform pactului de crestere si stabilitate al UE, statele din zona euro care depasesc limita de 3% din PIB ar putea fi nevoite sa plateasca amenzi de pana la 0,5% din PIB daca nu reusesc sa corecteze deficitul.

Nicio tara nu a fost amendata in baza acestei reguli in cei 11 ani de la introducerea euro, insa Germania, care a avut un rol determinant in crearea acestei legislatii in anii '90, conduce acum o campanie de inasprire a reglementarilor dupa ce guvernele din zona euro au angajat fonduri de pana la 860 miliarde euro pentru a ajuta Grecia si alte state europene aflate in dificultate.

Sursa: MEDIAFAX

Tags: deficitsanctiuniUE


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

UE vrea sa inaspreasca controlul deficitelor bugetare
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Guvernul a stabilit ajutoarele pentru incalzire

de Www.e-juridic.ro
Persoanele considerate vulnerabile, care au venituri de pana la 786 de lei de persoana, nu vor plati mai mult in aceasta iarna pentru incalzire, a...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Sibienii de la Trenkwalder Sobis vor sa faca 17 mil. euro din inchirierea a peste 5.000 de angajati

de Manager.ro
Firma de recrutare Trenkwalder Sobis, fililala locala a grupului austriac Trenkwalder, care deruleaza activitati si in domeniul leasingului de...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Valoarea minima a datoriilor pentru care poate fi ceruta insolventa va fi majorata la 45.000 de lei

de Manager.ro
Legea insolventei va fi modificata, astfel incat suma pentru care un creditor poate cere insolventa debitorului va fi majorata de la 30.000 de lei...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Legea concurentei vine cu sanctiuni noi pentru manageri si companii

de Manager.ro
Guvernul a aprobat recent modificarea legii concurentei, care introduce sanctiuni pentru institutiile publice necooperante in anchetele...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"