Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana



Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi aprobat, prin introducerea normelor de drept penal pentru o mai buna aplicare a dispozitiilor comunitare. Potrivit legislatiei actuale, prin normele de drept penal pot fi sanctionate numai anumite infractiuni financiare.

Comisia Europeana pune accent pe faptul ca legislatia europeana ar trebui sa raspunda asteparilor cetatenilor si sa nu mai permita infractorilor sa profite de diferentele dintre sistemele de drept nationale reusind astfel sa petreaca perioade de timp in libertate ascunzandu-se in alte tari.

Documentul aferent aminteste de obiectivele proiectulului actual de a adopta noi acte legislative in materie penala pentru domeniile urmatoare:  protectia functionarii pietelor financiare, protectia euro impotriva contrafacerii sau lupta impotriva fraudelor care afecteaza bugetul UE.

Datele facute publice de CE, la nivelul Uniunii Europene, arata ca totalul costurilor criminalitatii pentru ansamblul societatii ajunge la 233 de miliarde de euro pe an. In ceea ce priveste obiectivele majore ale acestor modificari, comunicatul CE mentioneaza:

"O politica penala clar definita la nivelul UE poate contribui la asigurarea respectarii normelor stabilite la nivelul UE, in special pentru prevenirea manipularii pietelor financiare, inclusiv a utilizarii abuzive a informatiilor confidentiale si la protejarea intereselor financiare ale contribuabililor fata de fraudele comise impotriva bugetului UE sau la asigurarea protectiei mediului".

Chiar daca Executivul european isi propune sa faca aceste modificari, se precizeaza totusi ca dreptul penal ar trebui sa constituie in orice moment o masura la care sa se faca apel in ultima instanta, astfel ca sanctiunile sa fie limitate la infractiunile considerate deosebit de grave. De asemenea, dreptul penal al UE nu poate conduce la sanctiuni impotriva particularilor decat dupa transpunerea dispozitiilor europene in legislatia nationala.

Tags: infractiuni financiarecomisia europeananorme de dreptacte legislativepolitica penaladispozitii europene


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"