Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De luni, 21 iunie, bancile vand credite dupa noua lege



Guvernul a publicat ordonanta de urgenta privind contractele de credit pentru persoanele fizice si pana saptamana viitoare bancile trebuie sa aplice prevederile actului normativ la contractele semnate cu noii clienti.

Pentru clientii existenti contractele trebuie modificate prin acte aditionale pana in septembrie. Bancherii spun ca nu au fost consultati de autoritati in momentul elaborarii proiectului de lege si ca modificarea contractelor deja incheiate va insemna cheltuieli de zeci de milioane de euro pentru banci, care se va resimti in final in costul creditelor. In acelasi timp, sustin ei, termenele fixate pentru modificarea contractelor de credit sunt prea stranse si imposibil de atins.

Top 3 schimbari

Comisionul de rambursare anticipata este plafonat la 1%, respectiv 0,5% daca plata in avans are loc cu mai putin de un an inainte de scadenta creditului. Comisionul este eliminat pentru creditele cu dobanda variabila.

Banca poate percepe doar comision de analiza a dosarului, de administrare a creditului sau a contului curent, de rambursare anticipata, costuri aferente asigurarilor, penalitati si un comision unic pentru serviciile prestate la cerere.

Dobanda aplicata creditelor restante nu poate depasi cu mai mult de doua puncte procentuale rata dobanzii percepute atunci cand imprumutul respectiv nu inregistreaza restante.

Sursa Ziarul Financiar


Tags: legecredite


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

De luni, 21 iunie, bancile vand credite dupa noua lege
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"