Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul a batut palma in taina cu hipermarketurile 07/08/2009



Saptamana trecuta, patronatele si sindicatele din industria alimentara au depus o scrisoare oficiala la Guvern. Astfel i se cere prim-ministrului Emil Boc sa faca posibila publicarea ordonantei de urgenta privind comercializarea produselor alimentare - Codul de bune practici - de pe site-ul Ministerului Agriculturii, in Monitorul Oficial.

Aceasta ordonanta a fost aprobata intr-o sedinta de Guvern inca din luna aprilie, sedinta prezidata chiar de Emil Boc. Nu poate fi uitata pur si simplu aceasta ordonanta.

Guvernul tergiverseaza publicarea in Monitorul Oficial a acesteiaordonantei de urgenta privind comercializarea produselor alimentare, aprobata in luna aprilie - Codul de bune practici.

Intre timp, initiativa deputatilor Victor Surdu si Gheorghe Antochi privind promovarea unui proiect de lege pentru comercializarea produselor agroalimentare, prin care retailerii ar fi avantajati in continuare, a fost amånat pentru sesiunea parlamentara din toamna. Liderii patronatelor din industria alimentara au cerut premierului Boc sa explice de ce refuza publicarea ordonantei privind comercializarea produselor alimentare in Monitorul Oficial.

In opinia presedintelui Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, ordonanta de urgenta privind comercializarea produselor alimentare, aprobata de Guvern in urma cu aproape trei luni, ar reduce taxa de intrare in magazine, taxa de raft, taxa de deschidere pentru noile hipermarketuri si taxa de revista. In aceasta ordonanta a fost stabilit si termenul de pret pe achizitie.

Hipermarketurile jongleaza cu profituri uriase prin introducerea taxelor in pretul de vanzare al produsului. Prin separarea taxelor de raft sau de revista, producatorii nu ar mai pune biruri atat de mari.



Tags: codul de bune practici


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Guvernul a batut palma in taina cu hipermarketurile 07/08/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"