Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 tratamente naturiste impotriva caderii parului



Stiai ca in fiecare zi pierzi intre 100-125 de fire de par? Odata cu inaintarea in varsta, atat femeile cat si barbatii se confrunta cu pierderea podoabei capilare.

Caderea excesiva a parului poate fi cauzata de alimentatia nesanatoasa, stres, dereglari hormonale, infectii ale pielii. Vitaminele, mineralele si substantele nutritive asimilate de organism dintr-o dieta sanatoasa asigura buna functionare a tuturor organelor. Alimentatia nesanatoase duce la aparitia carentelor nutritionale care provoaca subtierea si caderea parului.

Subtierea parului este influentata in mod direct de alimentatia noastra. Carenta de fier din organism conduce la caderea parului iar aceasta problema apare mai ales in randul femeilor. Deficitul de fier se manifesta prin dureri de cap, oboseala, dificultati in concentrare. Prin urmare, cele mai bune surse de fier sunt ficatul de pasare, spanacul, fasolea, galbenusul de ou, etc.

Dereglarile hormonale cauzate de sarcina, nastere, avort, menopauza, administrarea de anticonceptionale perturba ciclul natural al cresterii parului.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 


Antidepresivele, contraceptivele, medicamentele prescrise pentru fluidizarea sangelui, pot influenta ciclul natural de regenerare a parului. Nu toate femeile care iau anticonceptionale stiu ca efectul secundar al acestora poate fi caderea parului. De aceea, este foarte important sa mergi la medicul ginecolog pentru a stabili ce tip de contraceptive ti se potrivesc.

Vopsirea si uscarea parului cu foehnul, folosirea placii si a ondulatorulului pun in pericol sanatatea parului, deteriorandu-l si slabindu-i radacinile.

Tratamente naturiste pentru caderea parului

1. Ceai din frunze de nuc
Dupa ce te speli pe cap, aplica pe par o infuzie cu frunze de nuc si maseaza bine scalpul. Apoi lasa parul sa se usuce natural, fara a mai folosi foehnul. Frunzele de nuc intaresc radacina firului de par si confera stralucire.

2. Lavanda si otet
Se amesteca 8 linguri de planta maruntita cu o jumatate de litru de otet. Se macereaza 8-10 zile la temperatura camerei. Se maseaza radacina parului cu aceasta compozitie.

3. Amestec de ceapa, miere si ulei de masline
Ceapa se pune in blender si se mixeaza pana cand se obtine o pasta care se amesteca cu 1 lingurita de miere si 1 lingurita ulei de masline. Se intinde amestecul pe cap, se lasa timp de 1 ora, apoi se spala capul cu apa calduta.

4. Ulei de masline
Uleiul de masline, care are o lista intreaga de beneficii pentru sanatate, ingrijeste cu succes si parul. Antioxidantii pe care ii contine ajuta la inlaturarea radicalilor liberi, deci la imbunatatirea circulatiei sangelui in zona capului.

5. Ulei de ricin

Uleiul de ricin este foarte eficient cand vine vorba de caderea parului. Contine acid ricinoleic, substanta puternica cu efecte antibacteriene, care previne aparitia infectiilor la nivelul scalpului.

Tags: sanatatecaderea paruluitratamente naturisteulei de maslineulei de ricinotet


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

5 tratamente naturiste impotriva caderii parului
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Top 6 toxine care iti otravesc corpul!

Toxinele sunt peste tot si nu pot fi evitate decat de catre persoanele care cunosc sursele in care acestea se pot gasi. Si apoi apare intrebarea...
Sanatate
Citeste mai departe

Pranz la birou: Paste bolognese cu pui si rucola

Pentru specialistii in arta gatitului, pranzul este floare la ureche. O salata cu ulei de masline, o lipie libaneza cu piept de pui si maioneza?...
Sanatate
Citeste mai departe

Scapa de raceala cu aceste sase retete culinare deosebite!

Scapam de raceala cu vitamine si propolis, echinacea si limonada cu ghimbir, ceai de musetel si lamaie si nu numai! In mare, exista sute sau mii de...
Sanatate
Citeste mai departe

Lucruri pe care le poti face la 40 de ani

de Suntfericita.ro
Pare ca abia ieri aveam 20 de ani, sarbatorind evenimentul cu un tort cu ciocolata si multa sampanie, pe care le-am impartit cu colegele mele de...
Sanatate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"