Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 alimente sanatoase care nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu



Am ales opt alimente sanatoase care nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta si iti enumeram si motivele deciziei noastre.

1. Somonul

Somonul este bogat in vitamina D si acizi grasi omega-3 care te ajuta sa reduci riscul aparitiei bolilor de inima, cancerului, bolilor cardiovasculare, hipertensiunii, dar si sa-ti imbunatatesti starea de spirit. Omega-3 iti protejeaza si creierul de Alzheimer. Este preferabil sa consumi peste de doua ori pe saptamana.

2. Fructele de padure.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Fructele de padure sunt incarcate de fibre care te fac sa mananci mai putin si functioneaza si ca antioxidanti care protejeaza corpul de inflamatii si deteriorari ale organelor interne. Toate fructele si legumele au antioxidanti, dar fructele de padure sunt cele mai bune resurse.

3. Ouale.

Ouale sunt ticsite de colina (vitamina H) care ajuta vederea si memoria. Aceasta poate reduce riscul bolilor cardiace. Se credea pana de curand ca persoanele cu boli cardiovasculare trebuie sa evite consumul de oua, dar aceasta teorie a fost contrazisa de studiile recente care spun ca a manca un ou pe zi este un obicei foarte sanatos, caci acesta reduce riscul atacului de cord si previne degenerarea maculara. Oul contine nutrienti antiinflamatori si luteina care sunt esentiale pentru sanatatea noastra (si ne protejeaza si de razele UV).

4. Broccoli.

Copiii isi intorc fata cand vad aceasta leguma, dar adultii isi pun din ce in ce mai mult in farfurie. Si bine fac, caci broccoli-ul contine fitochimicale ce ajuta la reducerea colesterolului si a riscului de cancer. El contine vitamina C, E, K si B si minerale, cum ar fi calciu, fier si potasiu. Te ajuta sa ai ochi sanatosi si previne degenerarea maculara (care duce la orbire, la unii oameni) si iti intareste oasele.

5. Rosiile.

Ele au proprietati anticancerigene si pot ajuta in mod natural la indepartarea punctelor albe si negre de pe fata. Au si multa vitamina C care este un puternic antioxidant care te protejeaza de boli de inima.

6. Bananele.

Bananele aduc nenumarate beneficii si cel mai cunoscut este ca reduce tensiunea. Compusii prezenti in banana pot absorbi nutrientii din mancarurile tale favorite.

7. Spanacul.

Spanacul contine luteina care, in general, se gaseste in legumele cu frunze verzi. Poate reduce riscul de boli cardiovasculare. Alunga colesterolul rau care blocheaza arterele. Spanacul are mai mult fier decat carnea de vita.

8. Turmericul.

Este cunoscut pentru proprietatile lui antiinflamatorii. Ajuta la reducerea simptomelor artritei, diabetului, alergiilor si Alzheimer-ului. Este foarte popular pentru proprietatile lui anticancer. Cercetatorii au descoperit ca un component al turmericului opreste avansarea cancerului de piele si incetineste raspandirea cancerului de san, creste si eficienta chimioterapiei si a radioterapiei.

Tags: sanatatealimente sanatoasedieta


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

8 alimente sanatoase care nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Top 6 toxine care iti otravesc corpul!

Toxinele sunt peste tot si nu pot fi evitate decat de catre persoanele care cunosc sursele in care acestea se pot gasi. Si apoi apare intrebarea...
Sanatate
Citeste mai departe

Pranz la birou: Paste bolognese cu pui si rucola

Pentru specialistii in arta gatitului, pranzul este floare la ureche. O salata cu ulei de masline, o lipie libaneza cu piept de pui si maioneza?...
Sanatate
Citeste mai departe

Scapa de raceala cu aceste sase retete culinare deosebite!

Scapam de raceala cu vitamine si propolis, echinacea si limonada cu ghimbir, ceai de musetel si lamaie si nu numai! In mare, exista sute sau mii de...
Sanatate
Citeste mai departe

Lucruri pe care le poti face la 40 de ani

de Suntfericita.ro
Pare ca abia ieri aveam 20 de ani, sarbatorind evenimentul cu un tort cu ciocolata si multa sampanie, pe care le-am impartit cu colegele mele de...
Sanatate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"