Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea catinei - Afacerea anului 2012?



Cultivarea catinei reprezinta una dintre cele mai atractive activitati pentru cei de posed teren fertil, teren potrivit si conditii propice dezvoltatii acestei specii de arbust fructifer. Mai ales cand alegem sa cultivam catina in sistem ecologic, sansele de succes se maresc, cererea pentru acest produs fiind din ce in ce mai mare, atat pe piata interna cat si peste hotare.

Iata cateva informatii referitoare la importanta culturii de catina si la originea si aria sa de raspandire, detalii extrase din lucrarea "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic":


Catina este unul dintre arbustii de valoare mare, atat in flora spontana, cat si cultivata, datorita importantei fructelor in industria farmaceutica, alimentara, a plantelor in silvicultura si la furajarea animalelor sau chiar ca planta ornamentala.

Cercetarile efectuate in tara si in strainatate au evidential faptul ca in fructe exista o serie de substante biologic active valoroase, cu rol extrem de important in reglarea metabolismului uman, cu actiune terapeutica si curativa in prevenirea si tratarea multor boli.

Prin prelucrarea fructelor de catina, singure sau in amestec cu alte fructe, se pot obtine o serie de produse apreciate si cu valoare alimentara ridicata: suc, sirop, nectar, gem, jeleu, marmelada, peltea, dulceata, gelatina, umpluturi pentru bomboane, bauturi alcoolice si nu numai.

De asemenea, prin contractul de culoare dintre frunze (alb-argintii) si fructe (galben-portocalii), plantele de catina sunt folosite cu succes ca plante dendrologice in diferite aranjamente peisagistice.

In tara noastra, catina alba este raspandita in flora spontana in zona subcarpatilor din Muntenia si Moldova. Apare izolat pe valea raurilor Olt, Arges etc. Suprafete mai mari de catina gasim in zona Subcarpatilor de curbura, din valea Dambovitei pana la raurile Bistrita si Siret. Creste de obicei pe versantii insoriti, de o parte si de alta a raurilor. Grupurile de catina se gasesc si in Delta Dunarii, la Letea, Cardon si la Sfantu Gheorghe.

>>>Cititi continuarea acestui capitol in lucrarea "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic"!

Tags: cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologiccultivarea catineicatinacultivare catinafructe de catina


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cultivarea catinei - Afacerea anului 2012?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"