Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic



Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic reprezinta una dintre cele mai atractive activitati pentru romanii care cauta sa isi valorifice terenurile agricole si pentru cei care doresc sa isi investeasca banii in agricultura ecologica. Plantele medicinale sunt din ce in ce mai cerute pe piata interna si peste hotare.

Primul aspect spre care trebuie sa privim cand dorim sa ne implicam  in domeniul cultivarii plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic este cel referitor la interesul consumatorilor pentru produsele rezultate.
Nu trebuie sa neglijam faptul ca din ce in ce mai multi romani si straini tind sa inlocuiasca partial sau total consumul de medicamente clasice cu cel de medicamente pe baza de plante medicinale si aromatice.

Un motiv graitor este cel al dorintei de eliminare a efectelor adverse pe care medicamentele clasice le prezinta.

De asemenea, luam in calcul si faptul ca exista o cerere permanenta de sute de tone de plante medicinale pentru export in Germania. Exista numeroase firme de profil din Europa de Vest care cauta tari cu un grad redus de poluare, cum este Romania, de unde isi aduc materia prima necesara.

Mai mult, si firme producatoare de suplimente alimentare din SUA solicita cantitati imense de plante medicinale si aromatice.

Iata si care sunt principalele plante medicinale si aromatice de mare interes pentru romani si pentru straini: coriandru, chimen, anason, fenicul, galbenele, craite, coada soricelului, musetel, armurariu, anghinare, echinacea, menta, salvie, cimbru de cultura, lavanda, mustar alb, schinduf, negrilica, sunatoare, valeriana, nalba de gradina, patlagina, mac de gradina, matraguna si nu numai.

Toate acestea sunt plante medicinale si aromatice pentru care exista cereri din ce in ce mai mari. Toate pot fi cultivate cu usurinta si in Romania si pot aduce profituri insemnate celor ce detin teren agricol potrivit sau intentioneaza sa achizitioneze unul.

>>>Ghidul "Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic"

Tags: cultivarea plantelor medicinalecultivarea plantelor aromaticecultivare plante medicinaleplante medicinaleafaceri plante medicinale


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic
Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"