Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANALIZA: Cum sa alegi cei mai buni angajati pentru o firma mica



Cu cat afacerea ta este mai mica, cu atat mai important este fiecare angajat pe care il ai. La o companie cu peste 100 de salariati, sansa ca lucrurile sa mearga foarte prost sunt mult mici decat la o firma cu 4 angajati.

Atitudinea angajatilor este totul, spune Jeff Haden, consultant in afaceri si autor al mai multor best-sellere de business. "Poti invata un om sa faca lucruri noi, insa este foarte greu sa ii inspiri entuziasm, independenta si motivatie.
 
Iata de ce ar fi bine sa tii cont atunci cand recrutezi oameni pentru mica ta afacere:
 
Sa fie dispusi sa faca orice (in limitele bunului simt) in timpul programului de lucru. Nu ai nevoie de un angajat care nu vrea sa se "injoseasca" cu munci pe care le considera sub demnitatea si pregatirea sa. Intreaba-l pe candidat, la interviu, de exemplu, daca este dispus sa ajute in cazul in care se sparge o teava in baie sau sa puna umarul la mutat mese atunci cand trebuie reorganizat biroul.
 
Sa se poata ocupa de mai multe lucruri in firma. O firma mica nu isi permite sa angajeze oameni care sa faca un singur lucru. Exceptie fac acele posturi care sunt cu adevarat importante in afacere. De exemplu, incearca sa gasesti o persoana care se poate ocupa de administrarea retelei IT, dar si de intretinerea si dezvoltarea site-ului firmei.
 
Fereste-te de cei care sunt prea interesati de descrierea jobului. Daca, atunci cand vine la interviu, un candidat te intreaba "Care este fisa postului, ce presupune jobul meu?", raspunde-i "Orice am eu nevoie sa faci!". Studiaza-i reactia cu atentie dupa acest raspuns. Nu ai nevoie de o persoana care nu vrea sa faca altceva in afara de ceea ce apare in fisa postului.
 
Cauta oameni care nu se feresc sa ia initiativa si sa te contrazica. Multi candidati pica la interviu deoarece au "nerusinarea" sa-l contrazica pe angajator. Acesta din urma face o mare greseala. Nu are nevoie de un Yes Men, ci de o persoana care sa vina cu idei, sa isi asume anumite riscuri si sa-i atraga atentia atunci cand greseste. Intr-adevar, acesti angajati "independenti" sunt mai dificil de manageriat, insa de cele mai multe ori sunt foarte valorosi.
 
Da-le o sansa celor care iti bat la usa. Multi manageri le vor tranti usa in nas celor care vin cu CV in mana la usa lor. Insa ceea ce fac ei este o dovada de curaj, interes si determinare, desi poate fi si indiciu al disperarii unei persoane. Oricum, nu strica sa-i acorzi cinci minute unui om care vine la usa ta spunand ca i-ar placea sa lucreze pentru tine. Vezi ce competente are, ce stie despre firma si intreaba-l ce ar face pentru ca afacerea ta sa mearga mai bine.

Articol preluat de pe www.manager.ro

Tags: analizaafacerefirme micibusinessrecrutarefisa postului


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

ANALIZA: Cum sa alegi cei mai buni angajati pentru o firma mica
Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"