Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 greseli majore de evitat pe perioada crizei financiare



In dorinta de a riposta rapid la situatia de criza economica, multe companii iau decizii pripite, care duc la consecinte dezastruoase.

Pentru a evita greselile majore, va recomandam sa respectati – dvs. si managementul firmei – urmatoarele reguli esentiale:

Evitati panica

Nu veti putea lua decizii bune si cu efect imediat daca nu veti gandi limpede si daca atmosfera din companie nu ofera un mediu de actiune structurat si echilibrat, care sa asigure o reabilitare in timp a afacerii.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 


Suferiti de lipsa de lichiditati si v-ati propus o reducere drastica a cheltuielilor prin redimensionarea departamentelor din firma.
 
Nu va grabiti sa reduceti toate locurile de munca din companie in aceeasi proportie.
Analizati bine care sunt departamentele strategice, care sunt pozitiile-cheie de care veti avea nevoie pe termen lung si nu renuntati la acestea. Chiar daca pe moment va costa mai mult, refacerea lor dupa terminarea crizei va va costa si mai mult.


Cele 67 de strategii anticriza prin care Departamentul Resurse Umane contribuie la reducerea costurilor in firma! Detalii aici >>>


Nu faceti reduceri de bugete doar de dragul reducerilor

Inainte de a aplica orice reduceri, analizati care este eficienta lor, care este impactul pe termen lung al acestor reduceri si daca nu cumva, in loc sa faceti economii, va provocati singuri mai multe pagube.

Ati facut o analiza a nivelului salariilor din companie si ati constatat ca unele pozitii de top au salarii pe care acum le priviti ca fiind „foarte mari“.

Nu va grabiti sa le micsorati. Apelati mai degraba la strategia reducerii partii flexibile din pachetul de salarizare oferit angajatilor-cheie.

In caz contrar, s-ar putea sa-i pierdeti exact pe acei oameni care aduc companiei cele mai multe vanzari sau cele mai bune contracte.

Evitati pe cat posibil politica celor mai mici preturi

Verificati impactul pe termen lung asupra costurilor reale din companie, astfel incat sa nu va treziti cu pierderi si mai mari decat cele la care va gandeati.

Din dorinta de a nu va pierde clientii sunteti dispusi sa oferiti mari reduceri de preturi la produsele si serviciile firmei.
 
Pana la un anumit punct s-ar putea ca strategia sa dea roade, dar exista si riscuri considerabile:
•    S-ar putea sa constatati ca incasarile nu va acopera cheltuielile si nu veti putea sa asigurati salariile propriilor angajati.
•    Vor exista clienti care vor considera ca produsele firmei s-au ieftinit asa de mult pentru ca le-a scazut calitatea. Astfel de reactii ale clientilor ii demotiveaza puternic pe angajati.
•    Dupa terminarea crizei s-ar putea sa va treziti ca cei mai buni angajati au parasit compania si va va fi foarte greu sa refaceti imaginea firmei si sa reveniti la preturile practicate inainte.


Cele 67 de strategii anticriza prin care Departamentul Resurse Umane contribuie la reducerea costurilor in firma! Detalii aici >>>


Nu ganditi doar pe termen scurt

De obicei, crizele financiare nu se intind pe perioade mai mari de 12-18 luni. Avand in vedere acest lucru, cantariti bine actiunile pe care le intreprindeti si nu excludeti oportunitatile care vor aparea dupa trecerea crizei.

Exact inainte de criza erati pe punctul de a deschide o noua filiala – idee care vi se parea foarte profitabila la momentul respectiv.

Inainte sa renuntati la acest plan, analizati inca o data situatia: poate cheltuielile sunt acoperite de profitul filialei si, dupa terminarea crizei, profitul se va mari substantial. Sau poate tocmai faptul ca va deschideti filiala respectiva va salva compania pe perioada crizei.

Tags: criza financiaramanagement


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

4 greseli majore de evitat pe perioada crizei financiare
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

1ComentariiAdauga comentariul tau

1
Anca N. 02-Iul-2010
Lipseste: Organizati, organizati, organizati
Panica vine de cele mai multe ori din haos, din faptul ca nu esti in stare sa organizezi cum trebuie activitatea. Costurile mari vin din faptul ca nu urmaresti cum trebuie ce se intampla in companie. Primul pas al unei strategii de succes este sa clarifici ce se intampla si sa organizezi. Un bun management al activitatii iti da libertatea sa stii ce costuri trebuiesc micsorate si unde, si sa poti stii cum sa o imbunatatesti.
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"