Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scutirea de la plata certificatelor verzi si interdictia de a dispune concedieri timp de 10 ani



Scutirea de la plata certificatelor verzi de catre consumatorii industriali vine la pachet cu o conditie destul de inedita.

In acest sens, consumatorii care vor fi exceptati de la plata a pana la 85% din certificatele verzi, nu vor putea sa dispuna concedieri ale angajatilor, timp de 10 ani.

Conform Agerpres, consumatorii industriali care nu intra in aceasta categorie, vor fi nevoiti sa isi mentina locurile de munca, pe durata schemei de sprijin, adica timp de 10 ani. Mai mult, acestia vor fi nevoiti sa isi diminueze consumul de energie cu 20 de procente, pana in anul 2020.

Aceste modificari au fost incluse in anexa proiectului de Hotarare de Guvern initiat de Ministerul Economiei privind exceptarea unor categorii de consumatori finali de la aplicarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

Mentionam faptul ca o companie care doreste sa primeasca finantare prin schema de ajutor trebuie sa nu inregistreze debite restante la bugetele componente ale bugetului general consolidat si trebuie sa efectueze investitii in urma carora consumul de energie primara sa scada cu 20% pana in anul 2020, informeaza Agerpres.


De asemenea, companiile vor fi nevoite sa realizeze audituri energetice cu ajutorul expertilor autorizati. Acest proces se deruleaza inainte si dupa implementarea acestor investitii.

Noua interdictie privind concedierea precizeaza ca se va mentine "numarul de locuri de munca pe durata schemei si incheie parteneriate cu institutii de invatamant pentru realizarea de specializari in domeniul de activitate (scoli profesionale, calificare la locul de munca, burse de studii etc.), in vederea cresterii nivelului profesional si atragerea de personal calificat)".

Agentia mai noteaza faptul ca acei consumatori mari de energie a caror intensitate energetica este cuprinsa intre 10% si 20% vor fi scutiti de 60% din certificate, iar cei cu o intensitate cuprinsa intre 5% si 10% pot achizitiona doar 40% din cat erau obligati pana acum.

Tags: certificate verziscutire plata certificate verzi


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Scutirea de la plata certificatelor verzi si interdictia de a dispune concedieri timp de 10 ani
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"