Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OPTT 2014. Descarcati noua versiune din 2014 pentru ordinul de plata in cont tranzitoriu



Va reamintim fasptul ca aplicatia informatica pentru prelucrarea, validarea si listarea unui ordin de plata in cont tranzitoriu pentru persoane fizice conform cu OMFP nr.1801/2011 pusa la dispozitie de catre ANAF a fost actualizata in data de 03.03.2014, aceasta avand versiunea 1.0.0.

Aplicatia poate fi descarcata aici: Ordin de plata in cont tranzitoriu pentru persoane fizice (OPTT 2014)

In vederea colectarii veniturilor bugetelor componente ale bugetului general consolidat de la contribuabilii persoane fizice, platitori de impozite, contributii, taxe sau alte venituri bugetare, care sunt clienti ai institutiilor de credit, Ministerul Finantelor Publice (MFP) deschide la aceste institutii de credit, pe baza de conventii incheiate intre parti, un cont tranzitoriu pentru plata obligatiilor de catre persoanele fizice, pe numele MFP.

Contul se deschide la solicitarea institutiilor de credit interesate sa ofere clientilor persoane fizice servicii privind plata fara comision a obligatiilor bugetare, solicitare adresata MFP.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Pana la aceasta data, au incheiat conventii in acest sens cu MFP, urmatoarele institutii de credit: Banca Comerciala Romana, CEC Bank, Banca Comerciala Feroviara si Romanian International Bank.

In contul tranzitoriu pot fi incasate sume reprezentand impozite, contributii, taxe sau alte venituri ale bugetelor componente ale bugetului general consolidat, care se achita prin virament de catre clientii institutiei de credit, persoane fizice.

Conturile de venituri bugetare sau de disponibilitati in care contribuabilii persoane fizice pot efectua plati prin intermediul contului tranzitoriu sunt prevazute in anexa la conventia incheiata cu institutia de credit.

In vederea achitarii obligatiilor catre bugetul general consolidat platitorii persoane fizice intocmesc un ordin de plata pentru Trezorerie Statului - cont tranzitoriu (OPTT) in care se inscriu obligatoriu urmatoarele informatii:

- numarul ordinului de plata;

- suma de plata;

- numele si prenumele platitorului;

- codul numeric personal al platitorului;

- adresa platitorului;

- codul IBAN al contului platitorului;

- denumirea institutiei de credit initiatoare;

- beneficiarul;

- codul de identificare fiscala al beneficiarului;

- codul IBAN al contului tranzitoriu;

- codul contului de venituri bugetare sau de disponibilitati in care se dispune plata;

- codul numeric personal al contribuabilului, care se completeaza in situatia in care platitorul dispune plati pentru alt contribuabil.

OPTT se completeaza de catre platitori distinct pentru fiecare tip de obligatie bugetara, pe suport hartie, cu ajutorul aplicatiei informatice puse la dispozitie de MFP, sau pe suport electronic, in functie de termenii si conditiile contractuale convenite cu institutia de credit la care acestia isi au deschise conturile.

Contribuabilii persoane fizice pot utiliza pentru efectuarea platilor catre bugetele componente ale bugetului general consolidat prin contul tranzitoriu atat OPTT, cat si alte instrumente de plata agreate cu institutia de credit, cu conditia ca acestea sa cuprinda toate informatiile obligatorii necesare efectuarii platii prevazute in OPTT si sa respecte instructiunile cu privire la completarea acestora.

Important! Institutiile de credit nu percep comisioane pentru operatiunile de plati dispuse de contribuabili prin contul tranzitoriu.

In contextul preluarii administrarii de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala a contributiilor datorate de persoanele fizice incepand cu 1 iulie 2012 si a obligativitatii efectuarii platilor la trezoreriile la care este arondat platitorul in functie de localitatea de domiciliu, un mijloc eficient de efectuare a platii acestor contributii il constituie utilizarea contului tranzitoriu reglementat prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1.801.

Iata si Baza legala: OMFP 1.801/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind informatiile obligatorii care se inscriu in ordinele de plata pentru Trezoreria Statului prin care contribuabilii persoane fizice efectueaza plati catre bugetele componente ale bugetului general consolidat prin contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice si informatiile cuprinse in mesajul electronic de plati care se transmite in sistem informatic de catre institutiile de credit initiatoare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 238/05.04.2011.



Sursa: asistenta-contribuabili.ro

Tags: OMFP 1.801/2011Ordin de plata in cont tranzitoriu pentru persoane fizice (OPTT 2014)Ordin de plata in cont tranzitoriu pentru persoane fiziceOPTT 2014


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

OPTT 2014. Descarcati noua versiune din 2014 pentru ordinul de plata in cont tranzitoriu
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"