Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se reduc datoriile la banci? Opinia lui Mugur Isarescu



Daca se vor aplica anumite stimulente fiscale dezbatute recent, creditele la banci ar putea fi achitate mai usor de catre cetatenii care indeplinesc conditiile esentiale.

Masurile de care discutam sunt incluse intr-un pachet complex care vizeaza stimularea consumului prin reducerea datoriilor catre banci contra unor stimulente fiscale, fapt care ar putea reprezenta un prim pas spre diferentierea impozitarii, in cazul in care se aplica pentru venituri sub 1.600 lei, a declarat saptamana aceasta guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, citat de Agerpres.

"Introducerea pachetului de masuri pentru stimularea consumului prin "usurarea" serviciului datoriei la banci contra unor stimulente fiscale ar putea fi un prim pas spre diferentierea impozitarii, daca se aplica pentru venituri sub 1.600 de lei. Este o schema fiscala de care ar putea beneficia aproximativ 900.000 de debitori. La Banca Nationala am urmarit doua aspecte pe care le consideram esentiale. In primul rand relatia banca - client, sa nu fie ceva fortat si sa apara hazardul moral. Adica, bancile pot (rescadenta creditul - n.r.) daca clientii vor. Un alt aspect se refera la reactia bancilor.", a exlicat Mugur Isarescu.

Acesta considera ca autoritatile trebuie sa includa aceasta schema in buget, impreuna cu o estimare a masurii in care veniturile bugetare vor fi recuperate prin cresterea consumului, din taxele pe acest consum suplimentar, informeaza Agerpres.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 


Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca Executivul ca adopta o Ordonanta prin care cei care credite la banci si un venit de maxim 1610 lei lunar sa ajunga, in urma unor intelegeri cu bancile, la o rata injumatatita pe o perioada de doi ani.

Agerpres informeaza ca aceasta masura va intra in vigoare de la data de 1 aprilie si este valabila in situatia celor care nu au restante mai vechi de 90 de zile la creditele bancare.

Tags: credite mai micirate mai mici la crediteinjumatatire rate credit


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Se reduc datoriile la banci? Opinia lui Mugur Isarescu
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"