Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati legislative in domeniul fiscal-contabil



In ultima perioada au fost publicate in Monitorul Oficial mai multe acte de interes pentru domeniul fiscal si contabil, dupa cum urmeaza:

1. In M.Of. nr. 804 din 14 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.3389/2011 privind stabilirea prin estimare a bazei de impunere.

2. In M.Of. nr. 816 din 18 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.3392/2011 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

3. In M.Of. nr. 824 din 22 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr.2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrari in scopuri de TVA.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


4. In M.Of. nr. 838 din 25 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului administratiei si internelor si al ministrului finantelor publice nr.259/2842/2011 privind aprobarea normelor pentru administrarea creantelor fiscale ale unitatilor administrativ-teritoriale sau, dupa caz, ale subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor in vederea anularii unor obligatii fiscale accesorii administrate de catre compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale.

5. In M.Of. nr. 846 din 29 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 9129/2011 privind abilitarea unor birouri vamale si directii judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale de a efectua formalitati vamale cu plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope.

6. In M.Of. nr. 849 din 30 noiembrie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1135/2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale.

Tags: noutati legislativedomeniul fiscal-contabilmonitorul oficialbaza de impunereimpozitetaxe si contributii


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Noutati legislative in domeniul fiscal-contabil
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Diferente de pret. Utilizare cont 348

Analizam mai jos cazul unei societati care produce produse finite inregistrate la pret de vanzare prin 345 = 711,  dand ca exemplu suma de 10...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Atentie: Declaratia 200 nu se depune de catre persoanele care...

de Www.contabilul.ro
Contribuabilii care, in anul 2011, au realizat venituri din: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor; activitati agricole pentru care...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Se modifica legea contabilitatii!A fost aprobata Ordonanta nr. 37

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 181/21.III.2012, a fost publicata Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Atentie la tratamentul contabil corect cand se constata plus la inventariere!

Incheierea procesului de inventariere poate sa aduca (si, de cele mai multe ori, chiar aduce) unele suprize. In acest domeniu stim deja ca...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"