Portal de stiri si analize economice

** Informatii de specialitate de la profesionisti in domeniu **

Util / Legislatia muncii

Ce studii sunt necesare pentru incadrarea in functia de tehnician proiectant constructii civile?    

BlogulSpecialistului.ro » Util » Legislatia muncii » Ce studii sunt necesare pentru incadrarea in functia de tehnician proiectant constructii civile?


Tags: tehnician proiectant constructii civile, studii, incadrare in fusctie, Clasificarea ocupatiilor din Romania


Intrebare:

O persoana urmeaza sa fie incadrata in functia de tehnician proiectant constructii civile. Pentru a face dovada pregatirii profesionale, salariatul a prezentat diploma de bacalaureat specializarea matematica-fizica si a adeverinta eliberata de Facultatea de Constructii Civile din care rezulta ca este student, deci forma de invatamant care ar folosi pentru incadrarea pe functia dorita ,nefiind finalizata.

In aceste conditii persoana respectiva poate ocupa postul de tehnician proiectant constructii civile?

Ofera angajatilor tai protectia muncii de care au nevoie!
Atinge-ti scopul: zero accidente si zero amenzi! Acum poti!

Click aici!

Raspuns:

Studiile necesare ocuparii unui post se stabilesc de catre angajator tinand cont de prevederile Clasificarii ocupatiilor din Romania, precum si de actele normative cu caracter special prin care se stabilesc nivele de studii minimale pentru ocuparea anumitor functii.

In Clasificarea ocupatiilor din Romania, la definitia grupei minore 3 denumita - Tehnicieni, maistri si asimilati - in cadrul careia este cuprinsa si ocupatia de tehnician proiectant in constructii (cod - 311207), se prevede astfel:

„Tehnicienii si asimilatii acestora sunt absolventi ai invatamantului liceal, postliceal si de maistri, in subordinea cadrelor de conducere sau specialistilor cu profesiuni intelectuale si stiintifice, indeplinesc sarcini cu caracter tehnic si inrudite cu cercetarea, din domeniile stiintelor fizice (inclusiv ingineria si tehnologia), stiintelor vietii (inclusiv profesiunile medicale), precum si stiintelor sociale si umaniste. Sarcinile acestora constau in instruirea copiilor din invatamantul primar, prescolar si invatamantul special; prestarea de servicii tehnice legate de comert, finante, administratie si activitati sociale; exercitarea de activitati artistice, sportive si de divertisment; indeplinesc unele functii cu caracter religios. „

Prin urmare, pentru ocuparea functiei de tehnician proiectant in constructii sunt necesare studii liceale, nu studii superioare finalizate.

Astfel, persoana in cauza poate ocupa functia de tehnician proiectant in constructii chiar daca nu are studiile superioare finalizate.


Ai o intrebare din domeniul Legislatia muncii? Intreaba specialistii!
Alatura-te comunitatii ClubLegislatiaMuncii.ro facand CLICK AICI.
Expertii din domeniul Legislatia muncii iti raspund la orice intrebare! Detalii aici!

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Am dreptul de a mi se indexa pensia cu indicele de corectie aferent anului 2012?

Intrebare: Buna ziua! Sunt nascut la 24.12.1976. La 18 iunie 2007 am fost pensionat de invaliditate gradul 2 avand total stagiu de cotizare 8 ani 5 luni si 21 zile obtinand un punctaj de 0,6236. Am ramas in gradul 2 de invaliditate pana la data de 16 iulie 2009 cand mi s-a schimbat gradul de invaliditate din 2 in 3 punctajul scazand la 0,46517. Stagiul total de cotizare pe decizia din 16 iulie 2009 s-a modificat la 10 ani 8 luni si 9 zile (perioada cat am fost gradul 2 mi s-a considerat stagiu de cotizare am presupus). Am ramas in gradul 3 de invaliditate pana la data de 21 februarie 2012 moment la care am revenit la gradul 2 stabilindu-mi-se un punctaj de 0.57286 iar stagiul total de cotizare de pe aceasta ultima decizie de pensie din 2012 ramanand tot 10 ani 8 luni si 9 zile (de aceasta data perioada cat am fost in gradul 3 nu mi s-a mai considerat stagi de cotizare). Mentionez ca perioada cat am fost incadrat in gradul 3 nu am fost angajat (nu am avut contract de munca). La inceputul anului 2013, pentru lunile ianuarie, februarie, martie am primit o indexare a pensiei (s-a majorat punctajul, nu mai stiu exact cu cat intrucat nu mai am cupoanele) de aproximativ 25 lei lunar. Apoi incepand cu luna aprilie s-a anulat aceasta marire dar nici banii inapoi nu mi s-au retinut pana in ziua de azi. Acest lucru a fost un indiciu pentru mine ca cei de la Casa de pensii Prahova au facut greseli. Acum, in ianuarie 2014 asteptam indexarea pensiei cu indicele de corectie intrucat ultima mea decizie de pensie e din 2012 dar nu am primit decat indexarea de 3,67 a valorii punctului. Mai precizez faptul ca din stagiul de cotizare aproximativ 4 ani am lucrat ca economist la Petrom si 4 ani a fost facultatea si din ianuarie 2014 am ajuns sa am pensia mai mica decat un prieten de-al meu (nascut ianuarie 1979) pensionat tot de invaliditate in 2012 si care a lucrat 2 ani ca agent de paza si caruia i s-a indexat pensia si la inceputul lui 2013 si in 2014 cu indicele de corectie! In speranta ca voi primi un raspuns corect va multumesc anticipat!

Raspuns: Nu aveti dreptul la indicele de corectie. Se aplica doar celor care si-au deschis dreturile dupa 01... citeste tot raspunsul aici


BlogulSpecialistului

Ti-a placut articolul Ce studii sunt necesare pentru incadrarea in functia de tehnician proiectant constructii civile? ? Aboneaza-te la newsletter-ul GRATUIT si poti sa primesti direct in casuta de email articole precum acesta.


 
 
Ultimele articole adaugate
MJ: Reglementari europene ref recuperarea creantelor  
Se poate acorda retroactiv sporul de vechime?  
Vanzare de drepturi litigioase  
Anunt privind concursul de admitere la INM  
Conceperea unui anunt de angajare eficient   www.legislatiamuncii.ro

Newsletter GRATUIT

Cauta


						

Ultimele stiri

Top articole

Arhiva articole

Links

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.
Daca vrei Stiri si Articole din Romania reala,
cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.