Portal de stiri si analize economice

** Informatii de specialitate de la profesionisti in domeniu **

Util / Legislatia muncii

Ce studii sunt necesare pentru incadrarea in functia de tehnician proiectant constructii civile?    

BlogulSpecialistului.ro » Util » Legislatia muncii » Ce studii sunt necesare pentru incadrarea in functia de tehnician proiectant constructii civile?


Tags: tehnician proiectant constructii civile, studii, incadrare in fusctie, Clasificarea ocupatiilor din Romania


Intrebare:

O persoana urmeaza sa fie incadrata in functia de tehnician proiectant constructii civile. Pentru a face dovada pregatirii profesionale, salariatul a prezentat diploma de bacalaureat specializarea matematica-fizica si a adeverinta eliberata de Facultatea de Constructii Civile din care rezulta ca este student, deci forma de invatamant care ar folosi pentru incadrarea pe functia dorita ,nefiind finalizata.

In aceste conditii persoana respectiva poate ocupa postul de tehnician proiectant constructii civile?

Ofera angajatilor tai protectia muncii de care au nevoie!
Atinge-ti scopul: zero accidente si zero amenzi! Acum poti!

Click aici!

Raspuns:

Studiile necesare ocuparii unui post se stabilesc de catre angajator tinand cont de prevederile Clasificarii ocupatiilor din Romania, precum si de actele normative cu caracter special prin care se stabilesc nivele de studii minimale pentru ocuparea anumitor functii.

In Clasificarea ocupatiilor din Romania, la definitia grupei minore 3 denumita - Tehnicieni, maistri si asimilati - in cadrul careia este cuprinsa si ocupatia de tehnician proiectant in constructii (cod - 311207), se prevede astfel:

„Tehnicienii si asimilatii acestora sunt absolventi ai invatamantului liceal, postliceal si de maistri, in subordinea cadrelor de conducere sau specialistilor cu profesiuni intelectuale si stiintifice, indeplinesc sarcini cu caracter tehnic si inrudite cu cercetarea, din domeniile stiintelor fizice (inclusiv ingineria si tehnologia), stiintelor vietii (inclusiv profesiunile medicale), precum si stiintelor sociale si umaniste. Sarcinile acestora constau in instruirea copiilor din invatamantul primar, prescolar si invatamantul special; prestarea de servicii tehnice legate de comert, finante, administratie si activitati sociale; exercitarea de activitati artistice, sportive si de divertisment; indeplinesc unele functii cu caracter religios. „

Prin urmare, pentru ocuparea functiei de tehnician proiectant in constructii sunt necesare studii liceale, nu studii superioare finalizate.

Astfel, persoana in cauza poate ocupa functia de tehnician proiectant in constructii chiar daca nu are studiile superioare finalizate.


Ai o intrebare din domeniul Legislatia muncii? Intreaba specialistii!
Alatura-te comunitatii ClubLegislatiaMuncii.ro facand CLICK AICI.
Expertii din domeniul Legislatia muncii iti raspund la orice intrebare! Detalii aici!

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Baza legala calcul concediu medical cod 08

Intrebare: Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea privinta : stiu ca media zilnica pentru calculul concediului medical, cod 08, nu se modifica pe parcursul perioadei, cat sunt eliberate aceste cerificate de medic. Insa am urmatoarea situatie : o salariata in luna ianuarie, din data de 23.01.14 pana 31.01.2014 are medical, cod 08. Conform calculelor are 7 zile de concediu medical si 14 zile lucrate. Din media ultimelor 6 luni au rezultat venituri de 27423 lei si 129 zile. Media zilnica este 212.58. Din luna februarie insa softul cu care lucrez partea de salarizare, nu a mentinut aceeiasi medie zilnica ca la primul certificat din ianuarie. Media zilnica, de data aceasta, a fost calculata incluzand si luna ianuarie in cele ultime 6 luni. Fiind luat in calcul intervalul august 2013-ianuarie 2014 a rezultat ca avem venituri de 27122 lei si zile baza 127, astfel ca media zilnica pentru luna februarie a fost de 213.56 lei. In intervalul martie 2014-mai 2014 media zilnica a ramas aceeiasi, de 213.56, conform bazei de calcul din luna februarie. Intrebarea: este corect ca pentru un certificat medical ( 7 zile ianuarie), sa am media zilnica de o valoare, iar pentru celelalte certificate (februarie-mai) calculul sa fie facut cu alte medie zilnica? Ma puteti ajuta cu baza legala sau in ce lege pot gasi modul de calcul pentru astfel de situatii, astfel incat sa fiu sigura ca soft-ul de salarizare nu a facut eronat calculele? Multumesc anticipat.

Raspuns: Daca atat in data de 23 cat si in data de 31 este tot in medical, atunci sunt 9 zile si nu 7 de medi... citeste tot raspunsul aici


BlogulSpecialistului

Ti-a placut articolul Ce studii sunt necesare pentru incadrarea in functia de tehnician proiectant constructii civile? ? Aboneaza-te la newsletter-ul GRATUIT si poti sa primesti direct in casuta de email articole precum acesta.


 
 
Ultimele articole adaugate
MJ: Reglementari europene ref recuperarea creantelor  
Se poate acorda retroactiv sporul de vechime?  
Vanzare de drepturi litigioase  
Anunt privind concursul de admitere la INM  
Conceperea unui anunt de angajare eficient   www.legislatiamuncii.ro

Newsletter GRATUIT

Cauta


						

Ultimele stiri

Top articole

Arhiva articole

Links

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.
Daca vrei Stiri si Articole din Romania reala,
cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.