Portal de stiri si analize economice

** Informatii de specialitate de la profesionisti in domeniu **

Important / Legislatia muncii

Se poate transmite ReviSal in zilele de sambata si duminica?   

BlogulSpecialistului.ro » Important » Legislatia muncii » Se poate transmite ReviSal in zilele de sambata si duminica?


Tags: revisal, sambata si duminica, transmitere revisal


Intrebare

Unde este reglementat ca nu se poate transmite ReviSal in zile de sambata sau duminica?

Solutia specialistului

Regula este ca zilele de sambata si duminica sunt zile de repaus saptamanal.

Astfel, orice operare in registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal) intervine in zilele de repaus saptamanal, prin efectul legii, se efectueaza in prima zi lucratoare.

Chiar daca H.G. nr. 500/2011, nu prevede expres prorogarea termenului pentru operarea incetarii, daca acesta cade intr-o zi nelucratoare, este firesc ca operarea in ReviSal sa se faca in prima zi lucratoare.

Potrivit dispozitiilor art. 3 alin. (2) lit. i) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare, registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde elementul data incetarii contractului individual de munca.

Specificatiile tehnice pentru intocmirea registrului de salariati in format XML stabilesc ca procedura de transmitere a registrului (Revisal)  face parte integranta din Solutia Tehnica adoptata de Inspectia Muncii si asigura in ansamblu metodele care trebuiesc respectate de angajatori pentru transmiterea cu succes a registrului in format electronic, respectiv in format XML.

In continuarea acestei sectiuni vor fi rezumate principiile generale care stau la baza acestei proceduri:
 
Registrul in format XML va fi transmis integral, la fiecare actualizare a cel putin uneia din informatiile entitatilor: angajator, salariat, contract. Astfel, fiecare transmitere efectuata va contine imaginea actuala, in ansamblu, a angajatorului, spre deosbire de versiunea anterioara a sistemului, cand puteau fi transmise in mod diferential doar entitatile actualizate.
 
Asadar, fiecare transmitere a registrului (Revisal) trebuie sa cuprinda toti salariatii astfel incat apeciem ca nu puteti transmite registrul numai cu salariatii noi angajati.

Ai o intrebare din domeniul Legislatia muncii? Intreaba specialistii!
Alatura-te comunitatii ClubLegislatiaMuncii.ro facand CLICK AICI.
Expertii din domeniul Legislatia muncii iti raspund la orice intrebare! Detalii aici!

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Convocare salariat la cercetarea disciplinara.

Intrebare: BUna ziua. Avem un salariat care a fost convocat la cercetare disciplinara la data de 19.12.2014, la momentul primirii acesteia de catre salariat, acesta mentioneaza ca se poate prezenta in vederea covocarii la data de 22.12.2014 . Din 22.12.2014 acest salariat intra in concediu medical pana in data de 27.12.2014. In data de 29.12.2014 acest salariat este din nou convocat in vederea cercetarii disciplinare pentru data de 31.12.2014, salariatul facand mentiune pe convocator ca se poate prezenta la cercetare in data de 30.12.2014. In data de 30.12.2014 acesta telefoneaza si anunta faptul ca se afla la sediul societatii in vederea cercetarii, insa datorita faptului ca persoana imputernicita a efcetua cercetarea se afla in alta locatie, nu se poate efectua cercetarea, asa ca societatea il asteapta pe salariat in data de 31.12.2014 . In data de 31.12.2014 salariatul nu se mai prezinta la cercetare, drept pentru care persoana imputernicita a efectua cercetarea, intocmeste raport de cercetare cu mentiunea ca salariatul nu s-a prezentat la cercetarea din 31.12.2014 ( convocat procedural corect). Avem noi procedura de cercetare disciplinara desfasurata in conditii de legalitate in acest caz, pentru a emite decizie de sancionare? Mentonez faptul ca salariatul nu a venit ulterior cu dovada exisentei unor motive obiective pentru a justifica lipsa sa de la cercetarea din 31.12.2014. Va multumesc.

Raspuns: Imi este imposibil sa va spun daca este legal sau nu pentru ca, din cate inteleg procedura de cerc... citeste tot raspunsul aici


BlogulSpecialistului

Ti-a placut articolul Se poate transmite ReviSal in zilele de sambata si duminica?? Aboneaza-te la newsletter-ul GRATUIT si poti sa primesti direct in casuta de email articole precum acesta.


 
 
Ultimele articole adaugate

Newsletter GRATUIT

Cauta


						

Ultimele stiri

Top articole

Arhiva articole

Links

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.
Daca vrei Stiri si Articole din Romania reala,
cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.