Portal de stiri si analize economice

** Informatii de specialitate de la profesionisti in domeniu **

Important / Legislatia muncii

Se poate transmite ReviSal in zilele de sambata si duminica?   

BlogulSpecialistului.ro » Important » Legislatia muncii » Se poate transmite ReviSal in zilele de sambata si duminica?


Tags: revisal, sambata si duminica, transmitere revisal


Intrebare

Unde este reglementat ca nu se poate transmite ReviSal in zile de sambata sau duminica?

Solutia specialistului

Regula este ca zilele de sambata si duminica sunt zile de repaus saptamanal.

Astfel, orice operare in registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal) intervine in zilele de repaus saptamanal, prin efectul legii, se efectueaza in prima zi lucratoare.

Chiar daca H.G. nr. 500/2011, nu prevede expres prorogarea termenului pentru operarea incetarii, daca acesta cade intr-o zi nelucratoare, este firesc ca operarea in ReviSal sa se faca in prima zi lucratoare.

Potrivit dispozitiilor art. 3 alin. (2) lit. i) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare, registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde elementul data incetarii contractului individual de munca.

Specificatiile tehnice pentru intocmirea registrului de salariati in format XML stabilesc ca procedura de transmitere a registrului (Revisal)  face parte integranta din Solutia Tehnica adoptata de Inspectia Muncii si asigura in ansamblu metodele care trebuiesc respectate de angajatori pentru transmiterea cu succes a registrului in format electronic, respectiv in format XML.

In continuarea acestei sectiuni vor fi rezumate principiile generale care stau la baza acestei proceduri:
 
Registrul in format XML va fi transmis integral, la fiecare actualizare a cel putin uneia din informatiile entitatilor: angajator, salariat, contract. Astfel, fiecare transmitere efectuata va contine imaginea actuala, in ansamblu, a angajatorului, spre deosbire de versiunea anterioara a sistemului, cand puteau fi transmise in mod diferential doar entitatile actualizate.
 
Asadar, fiecare transmitere a registrului (Revisal) trebuie sa cuprinda toti salariatii astfel incat apeciem ca nu puteti transmite registrul numai cu salariatii noi angajati.

Ai o intrebare din domeniul Legislatia muncii? Intreaba specialistii!
Alatura-te comunitatii ClubLegislatiaMuncii.ro facand CLICK AICI.
Expertii din domeniul Legislatia muncii iti raspund la orice intrebare! Detalii aici!

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Absente nemotivate - abatere disciplinara

Intrebare: Buna ziua, Va rog sa imi oferiti mai multe detalii cu privire la urmatoarea situatie: Unui angajat i s-a facut referat disciplinar pentru ca a absentat nemotivat 5 zile de la serviciu: 03.03.2015 - 09.03.2015. Angajatul trebuie sa se prezinte in data de 18.03.2015 pentru desfasurarea cercetarii disciplinare. Intrebarile mele sunt: 1. Pentru perioada 03.03.2015 - 09.03.2015 va avea contractul de munca suspendat conform art. 51, alin (2), iar pe perioada cercetarii disciplinare, adica 10.03.2015 - 18.03.2015, contractul de munca va fi suspendat conform art. 52, alin (1), lit. a)? Sau pentru intreaga perioada, 03.03.2015 - 18.03.2015, contractul de munca va fi suspendat in baza art. 51, alin (2) pentru absente nemotivate? 2. Daca decizia comisiei de disciplina va fi concedierea disciplinara, avand in vedere ca salariatul a mai savarsit anterior alte 2 abateri disciplinare, este posibil sa fie concediat disciplinar tinand cont de faptul ca are contract pe perioada determinata, iar ultima lui zi de lucru este 23.03.2015? 3. Daca in situatia data poate fi concediat disciplinar, contractul de munca va inceta incepand cu data de 18.03.2015 sau 19.03.2015? Imi cer scuze ca am pus mai multe intrebari! Astept raspunsul dumneavoastra! Va multumesc!

Raspuns: 1.Contractul individual de munca se suspenda in ambele cazuru in baza art .51(2). Angajator .......... citeste tot raspunsul aici


BlogulSpecialistului

Ti-a placut articolul Se poate transmite ReviSal in zilele de sambata si duminica?? Aboneaza-te la newsletter-ul GRATUIT si poti sa primesti direct in casuta de email articole precum acesta.


 
 
Ultimele articole adaugate

Newsletter GRATUIT

Cauta


						

Ultimele stiri

Top articole

Arhiva articole

Links

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.
Daca vrei Stiri si Articole din Romania reala,
cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.