Portal de stiri si analize economice

** Informatii de specialitate de la profesionisti in domeniu **

Atentie / Legislatia muncii

Concediul de odihna neefectuat in 2011 NU se poate plati in bani   

BlogulSpecialistului.ro » Atentie » Legislatia muncii » Concediul de odihna neefectuat in 2011 NU se poate plati in bani


Tags: Codul muncii, concediu de odihna,


Intrebare: Concediul de odihna neefectuat in cursul unui an calendaristic poate fi platit numerar sau cash catre angajat, chiar daca angajatul nu s-a lichidat.
De exemplu la finalul anului 2011 angajatul mai are 5 zile de concediu neefectuat, putem sa le platim in cursul anului 2012.

Raspuns: Nu, zilele de concediu de odihna neefectuate nu pot fi platite decat in situatia incetarii contractului de munca.

Potrivit art. 146 alin. (3) din Codul muncii , angajatorul este obligat sa acorde concediu de odihna, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.

La alineatul (4) al aceluiasi articol, legiuitorul stabileste conditiile in care este permisa compensarea in bani a concediului de odihna.

Astfel, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Prin urmare, salariatul va efectua in natura, pana la data de 31.12.2012, cele 5 zile de concediu de odihna neefectuate, aferente anului 2011.

Ai o intrebare din domeniul Legislatia muncii? Intreaba specialistii!
Alatura-te comunitatii ClubLegislatiaMuncii.ro facand CLICK AICI.
Expertii din domeniul Legislatia muncii iti raspund la orice intrebare! Detalii aici!

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

doar o fisa de evaluare la dosarul de inscriere la examenul de promovare in grad

Intrebare: Buna ziua In august 2011 am fost eliberata din functia publica, desi ma aflam in concediu medical si eram insarcinata. Am dat in judecata institutia. In noiembrie 2011 am nascut, iar in februarie 2012 am intrat in concediu crestere copil unde am optat pentru perioada de 2 ani deoarece nu aveam un loc de munca la care sa ma intorc. In acest timp procesul cu institutia a ajuns cu recursul la Inalta Curte unde in ianuarie 2013 s-a pronuntat decizia definitiva si irevocabila. Instanta a anulat ordinul de eliberare din functie si a obligat institutia la repunerea mea in functia avuta. Am obtinut certificatul de grefa pe care l-am depus la institutia cu care avusesem litigiul cerand punerea in aplicare a deciziei. Astfel mi-a fost oferit un post i si in februarie 2013 m-am reintors la serviciu intrerupand concediul de crestere copil. Acum in 2014 se da examen pentru promovare in grad, dar conform legii functionarului public trebuie sa depui la dosar printre alte acte si evaluarile pe ultimii 2 ani calendaristici. Pentru anul 2013 am evaluare , dar pentru 2012 imi lipseste evaluarea datorita situatiei mai sus expusa. Exista vreo posibilitate ca institutia sa imi permita sa ma inscriu la examen cu o singura fisa de evaluare respectiv cea pe anul 2013? Ar putea fi luata in considerare fisa de evaluare din anul 2011, sau orice alta posibilitate pe care o vedeti dvs. Va multumesc anticipat.

Raspuns: Institutia trebuie sa respecte legea in vigoare, altfel se va ajunge la anularea concursului si tot ... citeste tot raspunsul aici


BlogulSpecialistului

Ti-a placut articolul Concediul de odihna neefectuat in 2011 NU se poate plati in bani? Aboneaza-te la newsletter-ul GRATUIT si poti sa primesti direct in casuta de email articole precum acesta.


 
 
Ultimele articole adaugate
CCR: Decizie privind procesul si dreptul la vot  
Atentie: Concediul de maternitate este un concediu medical  
Decizia CCR: Starea de incompatibilitate  
Diferente de pret. Utilizare cont 348  
Asistenta tehnica gratuita celor care deruleaza proiecte finantate prin POSDRU   www.legislatiamuncii.ro

Newsletter GRATUIT

Cauta


						

Ultimele stiri

Top articole

Arhiva articole

Links

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.
Daca vrei Stiri si Articole din Romania reala,
cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.